ARKITEKTUR ER EN LEG I UTZON CENTER

arkitektur er en leg
Arkitektur er en leg!

Jeg er så heldig at være tilknyttet projektet ‘Arkitektur er en leg’ som senior formidlings- og udviklingskonsulent i Utzon Center. Om projektet skriver centeret:

”Arkitektur er en leg’-projektet kobler kreativitet og naturvidenskab sammen. Det betyder, at arkitektur, matematik og teknologi leges og læres på samme tid. Samtidigt giver det børn fra hele Danmark mulighed for at træde i den verdenskendte arkitekt Jørn Utzons fodspor. Hans særlige måde at arbejde på var med til at gøre Danmark til en verdenskendt arkitekt- og designnation.

Operahuset i Sydney blev kun til, fordi Jørn Utzon kunne udfordre ingeniørernes beregninger ved at bygge håndlavede modeller. Jørn Utzon har været med til at gøre Danmark til en kreativ design nation, og projektet på Utzon Center tager udgangspunkt i Utzons arbejdsmetode – og tilfører det alle de nye tekniske muligheder. Det betyder, at børnene i projektet kan lære matematik og naturvidenskab med både hænder og hoved, printe i 3D, tegne smukke tegninger, bygge modeller eller få hjælp fra en robot eller opdage geometri i virtual reality.

‘Arkitektur er en leg’ er et 5-årigt projekt, som er støttet af Nordea Fonden med 11 mio. kr.’

 

FAKTA

Dato 2017-2021

Sted Utzon Center

 

Foto Utzon Center