ARKITEKTURKONKURRENCE FOR BØRN

minipavillon

MINIPAVILLON 2015 – en arkitekturkonkurrence for børn

På mit initiativ udskrev Arkitektforeningen i foråret 2015 for første gang nogensinde en åben arkitekturkonkurrence for børn. MiniPavillon 2015-konkurrencen udsprang af Arkitektforeningens Pavillon MAA-konkurrence for færdiguddannede arkitekter og arkitektstuderende, og var målrettet børn på 4.-6. klassetrin.

Konkurrenceopgaven lød på at tegne et forslag til en midlertidig pavillon til Kongens Have i København og bygge en 1:20 model i træ af forslaget.

Min baggrund for at tage initiativ til konkurrencen er mit generelle ønske om at give børn en mulighed for selv at prøve kræfter med og få forståelse for arkitekturen og dens muligheder og dermed styrke deres kompetencer i forhold til at deltage i demokratiske processer – her i udformningen af vores fysiske rammer. At hylde det innovative og fantasifulde i arkitekturen, vise at arkitektur er meget mere end bygninger, og at arkitektur er for alle, både børn og voksne.

I alt indkom 82 forslag fra børn i hele landet. Et udpeget dommerpanel – bestående af 5 personer med forskellig fagrelevant baggrund – kårede 1 vinder og gav 2 projekter hædrende omtale.

Læs mere om konkurrencen på Arkitektforeningens hjemmeside her

 

FAKTA

Udskrevet Forår 2015

Regi og ansvarlig Arkitektforeningen

Idemager, konceptudvikler og projektleder Malene Abildgaard i samarbejde med Julie Dufour og Gitte Mathiasen

Foto Julie Dufour